Harmonie na talíři

Harmonie na talíři

Jsem...

certifikovaný výživový poradce, průvodkyně rostlinným stravováním, diagnostik tradiční čínské medicíny a šťastná maminka malého chlapečka.

Učím ženy a muže naslouchat tělu, vnímat jeho potřeby a jíst v jeho nejvyšším souladu. Ukáži Vám, jak vařit a jíst tak, aby se pro Vás jídlo stalo prevencí, lékem, zdrojem radosti a poznání. 

To, co sama vyznávám, předávám druhým. Klíčím, fermentuji, kváskuji a experimentuji s luštěninami. A s velkou radostí své nadšení a radost ze zdravého vaření šířím dál. 

S čím Vám pomůžu

Zabývám se především preventivní a každodenní stravou. Naučím Vás sestavit pokrmy dle aktuálního ročního období, které jsou v souladu s principy tradiční čínské medicíny (TČM). Díky tomuto přesahu Vás naučím vnímat Vaše tělo, aby jídlo pro Vás bylo palivo, a také účinnou prevencí zdravotních nepříjemností, jako je nachlazení, rýma, zažívací a střevní potíže.

Pomáhám klientům dostat se na jejich vysněnou váhu. Mám zkušenosti s klienty s nadváhou, obezitou a také s podváhou. Ukazuji, jak zhubnout efektivně bez jojo efektu s ohledem na individuální potřeby a specifika. Trápí-li Vás naopak příliš nízká váha, pomohu Vám dostat se na Vaši vysněnou váhu a udržet si ji.

Poradím Vám, jak správně kombinovat a kulinářsky připravit jednotlivé potraviny, naučím Vás klíčit, fermentovat luštěniny a obiloviny, vařit více rostlině a bezlepkově z přirozeně bezlepkových potravin.  A také… 

Ukáži Vám, z čeho brát kvalitní bílkoviny a sestavím Váš ideální příjem bílkovin, tuků a sacharidů, aby Vašemu tělu nic nechybělo.

Jste-li milovníci živočišných výrobků, ukáži Vám, jak vytvořit kvalitní živočišné menu a jak chutně zařadit více zeleniny do jídelníčku. Naučím Vás rozpoznat (ne)kvalitní výrobky v supermarketu. Snadno a rychle se zorientujete v etiketách a už nikdy nebudete tápat, co (ne)koupit.

Krok za krokem Vás provedu výživou tak, aby se stala Vaším parťákem a pomocníkem. Předám Vám celoživotní a funkční návyky, které zkvalitní Váš každodenní život. 

Říkáte si, jo, to vše zní Míšo dobře, ale jaké je vlastně tvé výživové pozadí? 

Mrkněte níže. Ráda se s Vámi podělím o mou výživovou cestu.

Mám za sebou...

Jak jsem se stala výživovým poradcem​...

Dnes můžu říct, že se cítím spokojeně ve vlastním těle. Zažívám vnitřní radost pramenící z pevného zdraví a vnitřní spokojenosti. Jsem cestovatel, sběratel zážitků a velký milovník dobrého jídla. Baví mě poznávat neznámé kraje prostřednictvím barev, neobvyklých chutí a vůní, jež najdeme na talíři. Jídlo miluji, proto si jej s chutí a bez výčitek dopřávám.

Ne vždy tomu ale tak bylo...

Byly roky, kdy mne trápily problémy s váhou. Nebyla jsem se sebou spokojená, tápala jsem ve výživě a experimentovala jsem s dietami. Balancování mezi nadváhou a podváhou bylo mým denním chlebem. A strach z nadváhy jakbysmet. Ani moje zdraví nebylo takové, jaké bych si představovala.  Časté rýmy, chronické záněty a akné mě provázely v každodenním životě. 

Cítila jsem však, že takhle už to dál nejde a takhle opravdu nechci dál žít… 

 V roce 2018 jsem se rozhodla svůj přístup ke svému tělu a zdraví radikálně změnit. Vrátila jsem se zpět do školní lavice a začala s odborným studiem výživového poradenství, rostlinné stravy a tradiční čínské medicíny. Výživa mne doslova pohltila. Čím více jsem věděla, tím více jsem toužila vědět více.

Tak se zažehla jiskra zapálení a vášeň ke zdravému stravování, která trvá až dodnes.

A tuto jiskru se stejnou vášní nyní předávám druhým. S pokorou a s láskou k jídlu, přírodě a zdraví.

Naučím Vás na jídlo nahlížet jinak – s větší láskou, s větší úctou a s opravdovým dětským nadšením. Nebudu Vás hecovat a ani vést k jídlu, které Vám nechutná. Naopak Vás povedu k laskavému přístupu k vlastnímu tělu. Naučím Vás vnímat a poslouchat Vaše tělo, abyste byli schopni rozeznat, jaké jídlo v danou chvíli potřebujete nejvíce. Jídlo pro Vás již nebude něčím, co Vás obtěžuje a kvůli čemu se trápíte, naopak se pro Vás stane zdrojem radosti a spokojenosti.

Budu Vaší pevnou podporou, která Vám pomůže držet směr a motivaci, abyste úspěšně došli do Vašeho vytouženého cíle. Nedokáži udělat práci za Vás. Spokojenějšími a štíhlejšími se můžete udělat jen Vy sami. Co ale dokáži, je ukázat Vám, jak toho dosáhnout.

Pojďme spolupracovat. Těším se na Vás!